Minőségbiztosítási rendszerek
Minőségbiztosítási rendszerek kiépítése, felülvizsgálata
- Nyomon-követhetőségi rendszerek a évi XLVI. az élelmiszerbiztonsági törvény 35 §. (3) d) szerint;” az élelmiszer-vállalkozásoknál nyomonkövetési, és élelmiszer-visszahívási rendszert kell működtetni”
- HACCP rendszerek: MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-1/1969 számú irányelv 1.§. szerint. ”a teljes élelmiszerlánc valamennyi szakaszában HACCP rendszert kell kialakítani, és működtetni”
- szántóföldi növénytermesztés, zöldségtermelés, gyümölcskertészet tejtermelés, baromfihizlalás, tojástermelés, ózónkezelt tojás
- felvásárlás, kis és nagykereskedelem, Hűtőházak
- zöldségfeldolgozás, gyümölcsfeldolgozás, húsfeldolgozás, pékségek
Éttermek, Cukrászdák, Fagyizók, Büfék, Főzőkonyhák, Tálalókonyhák
- ÉBIR: élelmiszerbiztonság irányítási rendszer ISO 22 000
- MEBIR: munka-egészségbiztonság irányítási rendszer ISO 28 000